In 1985 is Nethanja Pruijssers afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de Academie voor Fysiotherapie te Rotterdam, tegenwoordig genaamd Hogeschool van Rotterdam. Toen was ze al een fervent paardenliefhebster en enthousiast amazone waarbij de fysiotherapie duidelijk in het teken van het paard moest staan; haar afstudeerscriptie had als titel "Buigpeesletsel bij het Renpaard".
Na haar studie is zij werkzaam geweest in diverse particuliere praktijken en heeft zij zich verder gespecialiseerd in de fysiotherapie toegepast bij het dier. Sinds 1993 staat zij geregistreerd als gediplomeerd dierenfysiotherapeut bij de Rijksdienst voor Vee en Vlees en is zij lid van de NVFD, de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren.

biogra1Om haar kennis nog verder uit te breiden is zij, na diverse cursussen gevolgd te hebben (o.a. TTeam), in 2001 gestart met de driejarige opleiding Osteopathie bij Paarden en Honden aan het International College for Research on Equine Osteopathy (ICREO). In 2004 is zij geslaagd voor het eindexamen en heeft zij haar thesis over een osteopathische visie op de ziekte van Cushing bij het paard, met succes verdedigd. Het diploma heeft zij juni 2004 in ontvangst mogen nemen.

Om zich verder wetenschappelijk te scholen heeft zij in 2007-2008 het schakeljaar zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit met goed gevolg afgelegd. Het jaar daarop heeft zij de master zorgmanagement gevolgd. In juli 2009 is ze afgestudeerd als Master of Science in de Gezondheidswetenschappen (Zorgmanagement) aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. De bul is op 3 juli uitgereikt. Titel afstudeerscriptie: Registratieverplichtingen in de eerstelijns-fysiotherapiepraktijk. Fit of frictie binnen het primaire proces?

Nethanja Pruijssers werkt nog parttime als humaan fysiotherapeut; de resterende tijd wordt besteed aan het behandelen van dieren, voornamelijk paarden en honden maar ook katten en cavia’s worden aangeboden voor behandeling. Geregeld volgt zij nascholingscursussen op het gebied van fysiotherapie (humaan en dier) en osteopathie.